download cv

Michael Bakker als presentator

Michael Bakker was samen met voormalig radio Veronica technicus Ad Bouman de oprichter van Radio 192. Kijk hieronder voor het volledige dossier.

boek wel en wee van radio 192

Op 4 juli 2001 hadden "de fans" eindelijk weer een radiostation dat het zeezenderhart sneller deed kloppen. Alsof de tijd had stilgestaan.

DJ's van Veronica, Noordzee en Mi Amigo hadden na de beruchte 31e augustus 1974 bij zo'n beetje alle Hilversumse omroepen emplooi gevonden, maar het authentieke zeezendergeluid vond je niet in de rode cirkel van de VARA, het wijwater van de KRO of het algemene" van de AVRO. Zelfs de omroep Veronica stelde teleur. Daar hadden ze meer belangstelling voor schaars geklede televisiemeisjes. 10 Gold klonk soms ook wel aardig, maar een playlist van 600 nummers ging snel vervelen als je ook die typische Tipparadeliedjes altijd zo leuk vond.

De tieners uit de jaren zestig en zeventig zochten naar een echo die er niet meer was. Via het nieuwe fenomeen internet gonsde het na 27 jaar weer dat er "een soort Veronica" was: Radio 192. Een prettige combinatie van grote namen uit het zeezenderverleden- die weer plaatjes mochten draaien die niet door een computer geselecteerd waren- en dj's die als toenmalige luisteraar perfect wisten hoe je "het sfeertje"weer tot leven riep.

Het heeft maar een paar jaar mogen duren. Het mooie initiatief van Michael Bakker en Ad Bouman stuitte op gebrek aan belangstelling bij reclamemakers voor wie je boven de veertig niet meer meetelt, op nieuwe investeerders die niet investeerden en op een overheid die bij de verdeling van de FM-frequenties liever op veilig speelde- ondanks hoge waardering voor het progammatische plan.

In dit boek beschrijft Michael Bakker ( 1961), die sindsdien 52 kilo is afgevallen, de moeizame strijd achter de schermen. Toen hij er na een lange tocht achter de kabelcommissies in alle hoeken van het land in was geslaagd "192"bijna overal op de kabel te krijgen, trok de huurbaas de stekker eruit. Sindsdien is het voor luisteraars en programmamakers weer behelpen.

HET WEL EN WEE VAN RADIO 192 is een persoonlijk verhaal over succes, falen, vriendschap en verraad.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie of een recensie exemplaar,
bel: 06 - 26132509